Sınav Kaygısı Normaldir

2. Duyurular

Sınav Kaygısı Normaldir

Bayrampaşa Sabit Büyükbayrak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine Sınav Kaygısı semineri gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Eğitim Uzmanı Yasin Tarhan Bayrampaşa Sabit Büyükbayrak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine Sınav Kaygısı konulu seminer gerçekleştirdi. Yaklaşan sınav sürecinde kaygı yaşamanın doğal bir süreç olduğundan bahseden Tarhan; “bu süreçte kesinlikle sakinleştirici ilaçlardan uzak durun. Sizin yaşadığınız bu süreçten herkes geçiyor ve hayatınızı etkileyen böylesine bir sınavda kaygılı olmanız normaldir, sürece dahildir. Önemli olan kaygıyı olumlu bir şekilde yönlendirmektir” dedi.

Sınav kaygısı ile baş etmenin en önemli unsurlarından birinin öğrenme ve öğrendiklerini uygulama olduğunu belirten Yasin Tarhan öğrencilere sınav anında kaygıyı hissettiklerinde yapabilecekleri basit taktikler vermeyi de ihmal etmedi.

Sabit Büyükbayrak MTAL