Ankara Yenimahalle Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerine Seminer

Ankara Yenimahalle Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerine Seminer

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri bölümü Öğretim Görevlisi Mehmet Ateş ve Uçak Mühendisliği bölümü Dr. Öğr. Üyesi Tamer Saraçyakupoğlu Ankara Yenimahalle Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik Sivil Havacılık bölümleri ile ilgili genel bilgilerin paylaşıldığı online seminer gerçekleştirdi.

Seminerde sivil havacılık bölümlerini tercih ederken nelere dikkat edilmesi gerektiği ile ilgili detaylı bilgi veren İGÜ akademisyenleri havacılık bölümünün istihdam oranlarından da bahsetti. Özellikle Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından tanınan okul ve yetki belgesi olan üniversitelerin tercih edilmesinin öğrencilerin mezun olduktan sonra iş bulmalarını kolaylaştırdığını söyleyen Öğretim Görevlisi Ateş İngilizce bilmenin ve öğrenmenin de yine bu süreçte çok önemli olduğunu öğrencilere aktardı.

Havacılık sektörünün günümüzde insan taşımacılığından çok daha ilerilere gittiğini belirten Saraçyakupoğlu bu sektörde çalışmak isteyen kalifiye personellere her zaman ihtiyaç duyulacağını belirtirken artık sektörde kadınların nüfuzunun ve niceliksel oranlarının yoğunlukta olduğuna da değindi. Saraçyakupoğlu İGÜ havacılık laboratuvarları ile ilgili görselleri aday öğrencilerle paylaşırken öğrencilere sunulan imkanlara da değindi. Ateş ve Saraçyakupoğlu öğrencilerin sorularını cevaplayıp başarı dilekleri ile semineri sonlandırdılar.