Anne Baba Tutumları ve Ergenlik

Anne Baba Tutumları ve Ergenlik

Özel Ankara Batıkent Seviye Okulları velilerine İstanbul Gelişim Üniversitesi aracılığıyla “Anne Baba Tutumları ve Ergenlik” semineri Uzm. Psikolog Ünal Erdem Elli tarafından gerçekleştirildi.

Velilerin yoğun ilgisiyle yapılan etkinlik Elli tarafından ergenliğin ne olduğu, ergenliğin çocukları nasıl etkiledikleri ve velilerin bu dönemi nasıl geçirmeleri gerektiği üzerine tanımlanarak başladı.

Ebeveynlerin neler beklediğinden ve çocuğun kurallarından, özerklik çatışmasından, birey olma çabasından bu dönemde bizleri bekleyen nedir? Ergenliğin psikologlar tarafından nasıl tanımlandığı ve hangi tarihsel süreçlerden geçtiği. Ebeveyn tutumlarının neler olduğu ve ergenlikte bu tutumların farkındalıklarının nasıl olabileceğinden bahsedildi.

Örneklerle yaşanabilecek süreçlerden bahseden Ünal Erdem Elli seksene yakın katılım sağlanan velilere yönelik seminerde sorulara cevap vererek semineri sonlandırdı.