Avcılar Sabancı 50.Yıl Anadolu Lisesi'nde: Meslek seçimi ve tercih nasıl yapılır?

Avcılar Sabancı 50.Yıl Anadolu Lisesi'nde İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Yasin Tarhan tarafından gerçekleştirilen seminere yaklaşık 50 son sınıf öğrencisi katıldı.

"Meslek Seçimi ve Tercih Nasıl Yapılır?" başlıklı seminerde ilk olarak hedef belirleme, kariyer planlama adımları, meslek seçimi neden önemlidir ve meslek seçerken nelere dikkat edilmelidir gibi konular hakkında bilgi verildi. Ardından tercihler, ek yerleştirmeler ve tercihlerde özel koşullar hakkında bilgilendirme yapan Tarhan; tercih yaparken puan mı yoksa sıralama mı dikkate alınmalıdır? sorusuna, "Yıllara göre puanlar, soruların zorluk düzeyi, net ortalamaları, standart sapma gibi nedenlerle değişebilir, ancak sistem değişmediği sürece başarı sıraları daha güvenli bir sıralamadır" şeklinde cevap verdi.