Ayşe Ege Çok Programlı Anadolu Lisesi İGÜ’lendi

Ayşe Ege Çok Programlı Anadolu Lisesi İGÜ’lendi

İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Ayşe Ege Çok Programlı Anadolu Lisesi İstanbul Gelişim Üniversitesi’ni ziyaret etti.

2 ayrı günde planlanan gezi programı, üniversite tanıtım semineri ile başladı. Eğitim Uzmanı Kemal Alioğlu tarafından öğrencilere İstanbul Gelişim Üniversitesi tanıtıldı. Tarihçesi, fakülteleri ve imkânları hakkında bilgi alan öğrenciler seminer sonrasında İGÜ Tower’ı gezmeye başladı.

Merkez Kütüphane ve Cep Sinema Salonu’nu ziyaret eden öğrenciler burada kitapları inceleme fırsatı buldu. Cep sinema salonunda aklına takılan sorularına cevap alan öğrenciler daha sonrasında Winter Garden’da zaman geçirdi. İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu binasına geçiş yapan öğrenciler burada bulunan Aşçılık-Gastronomi mutfağını gezdi. Mutfağı staj yaptıkları yere benzeten öğrenciler burada akademisyenlere soru sorma fırsatı buldu. Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Şerif Pınar Tunçok eşliğinde moda tasarım atölyesine geçen öğrenciler burada uygulamalı olarak eğitim aldı. Moda Tasarımı bölümü hakkında merak ettiklerini soran öğrenciler daha sonra Gelişim Airlines’a ait kabin mock-up’ına geçiş yaptı. Burada havacılık bölümleri hakkında bilgiyi akademisyenlerden aldı. Havacılık sektörüne ait sorularının yanıtını alan öğrenciler Sağlık Bilimleri Yüksekokulu’na geçti.

Sağlık Bilimleri Yüksekokulu’nda sırasıyla Ergoterapi, Patoloji, Diş Protez, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon laboratuvarlarını gezen öğrenciler bu yerleşkede bulunan Gastronomi uygulama alanına da göz attı. Radyo, Televizyon ve Sinema bölümüne ait uygulama stüdyosunda İGÜ’lülerin proje çalışmasına denk gelen Ayşe Egeliler burada yapılan çalışmaları izledi. Son olarak Hemşirelik ve Odyoloji uygulama laboratuvarlarını gezen öğrenciler geziye son verdi.

Ayşe Ege Çok Programlı Anadolu Lisesi