Bağcılar Ahi Evran Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi İGÜ'de!

Bağcılar Ahi Evran Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi İGÜ'de!

İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından Bağcılar Ahi Evran Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik "Üniversite Tanıtımı ve Gezisi" etkinliği gerçekleştirildi.

60 eşit ağırlık öğrencisinin katılmış olduğu etkinlikte öğrencilerle İstanbul Gelişim Üniversitesi Eğitim Danışmanı ve Tanıtım Uzmanları Merve Biçici ve Müberra Bayçöl ilgilendi. Gezi öncesi Biçici tarafından "Üniversite Tanıtım" semineri verildi. Seminerde bölümler hakkında bilgi veren Biçici, aynı zamanda üniversitenin öğrencilere sunmuş olduğu avantajlardan bahsetti. Öğrenciler seminer sonrası öncelikle Tower'da bulunan merkez kütüphaneyi ziyaret etti. Merkez kütüphanede zaman geçirip fotoğraf çeken öğrenciler oldukça keyif aldı. Kütüphane gezisi ardından cep sinemasına ve Winter Garden'a geçildi. Winter Garden’da öğrenciler eğitim danışmanlarıyla bölümler hakkında sohbet etti.

Öğrencilerle birlikte TYT(Temel Yeterlilik Testi) ile tercih edebilecekleri ön lisans sağlık bölümlerinin laboratuvarlarını ve Gastronomi Mutfağını gezmek için Sağlık Bilimleri Yüksekokulu binasına geçildi. Laboratuvarları çok donanımlı bulan öğrenciler meslekler hakkında eğitim danışmanlarına sorular yöneltti. Öğrenciler üniversitede gastronomi bölümü okuyan öğrencilerle derslerin nasıl işlendiği ve bölümün genel özellikleri hakkında sohbet ettiler. Son olarak Radyo, Televizyon ve Sinema stüdyosunu da gezen öğrenciler stüdyoda kendi aralarında röportaj yaptı. Verimli geçen gezi sonrası öğrenciler teşekkürlerini iletip öğretmenleri eşliğinde üniversiteden ayrıldı.