Bağcılar Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle "Nefes Egzersizi"

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Merve Biçici tarafından Bağcılar Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik “Sınav Kaygısı ve Motivasyon” semineri iki oturum şeklinde gerçekleştirildi.

Kaygının genel tanımını yaptıktan sonra öğrencilerden kaygının kendilerine göre bir tanımını isteyen Rehberlik Uzmanı Merve Biçici öğrencilerin seminere aktif katılımını sağladı. Hayatımızın her evresinde kaygı durumuyla karşılaşılabileceğinden bahseden Biçici, önemli olanın kaygı düzeyinin bireyin günlük yaşamını etkileyip etkilemediği olduğunu dile getirdi.

Biçici kaygı düzeyinin yüksek olduğu zamanlarda bireyde ne gibi duygusal, bedensel ve zihinsel değişimler olduğundan bahsetti. Rehberlik uzmanımız özellikle sınav sürecinde olan öğrencilerin kendilerinde bu değişimlerin birkaçı olduğu takdirde rehber öğretmenlerinden veya bir uzmandan destek almaları konusunda öneride bulundu. Bu noktada bireyin kendini iyi tanıması gerektiğini ve kaygının her bireyde olabileceğini sadece kaygımızın korkuya dönüşecek ölçüde yüksek olduğu durumlarda yardım alınması gerektiğini dile getirdi. Kaygı durumlarında kolayca uygulanabilecek “Nefes Egzersizi Tekniğini” uygulamalı bir biçimde gösteren Biçici öğrencilerden olumlu tepkiler aldı.