Bahçelievler Şehit Osman Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerine Motivasyon Semineri ve Üniversite Gezisi

İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından Bahçelievler Şehit Osman Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile Üniversite Gezisi ve Motivasyon etkinliği için bir araya gelindi.

İstanbul Gelişim Üniversitesinde organize edilen, rehber öğretmen ve öğrencilerin dinleyici olarak katıldığı etkinlik, İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uzmanı Burçak Çağlar tarafından gerçekleştirilen ‘Üniversite Tanıtım Semineri’ ile başladı.

İstanbul Gelişim Üniversitesini ayrıcalıklı kılan ABET, AQAS, AHPGS ve PEARSON gibi akreditasyonların eğitim kalitesine sağladığı katkı ve uluslararasılaşma stratejisindeki önemi üzerinde duruldu.

65 bölüm ile Türkiye’nin en çok akreditasyona sahip üniversitesi olduğunu vurgulayan Burçak Çağlar, tüm öğrencilerin gelişimine hizmet eden yurtdışı olanakları, burs imkânları, yabancı dil geliştirmeye yönelik sunulan ayrıcalıklar ve ücretsiz çift ana dal yapabilme fırsatı ile İstanbul Gelişim Üniversitesinin öğrencilere eğitim öğretim konusunda öğrencilere nasıl destek sağladığı ve hangi ihtiyaçlarına karşılık verdiği , gelişimlerine nasıl katkıda bulunduğu ilgili önemli bilgiler aktardı.

‘Come To Gelişim’ konulu seminer de İstanbul Gelişim Üniversitesi Come to Gelişim Sorumlusu Seda Dağlı konuşmacı olarak yer aldı. Come to Gelişim Sorumlusu Seda Dağlı, üniversiteye hazırlanan aday öğrencilere, kendi başarı kriterlerini oluşturma fırsatı sunup, geliştirmeye açık oldukları alanları değerlendirmeleri kapsamında sunulan bir burs projesi olduğu hakkında bilgi verdi.

‘Motivasyon’ konulu seminer için Halkla İlişkiler ve Tanıtımı Uzmanı Burçak Çağlar konuşmacı olarak yer aldı. Sınav sürecindeki olan aday öğrenciler açısından çok önemli bir konu olduğunu vurgulan Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uzmanı Burçak Çağlar seminer de Motivasyon nedir ve motivasyonun önündeki engellerden başlayıp, motivasyonumuzu nasıl artırabiliriz? , aile, çevre ve arkadaş gruplarında nelere dikkat edip, motivasyon için ne yapıp ya da neler yapmamalıyız noktaları üzerinde duruldu.

‘Bilgisayar Programcılığı Bölüm Tanıtımında’ İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı bölümü Öğr. Üyesi. Adnan Kürşat Teke konuşmacı olarak yer aldı. İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu laboratuvar ortamları, Bilgisayar Programcılığının iş olanakları, staj imkanları, ders içerikleri ve akademik kadrosu hakkında bilgi verildi.

30 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen etkinlik Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uzmanı Burçak Çağlar’ın soruları yanıtlaması ile sona erdi.