Bakırköy Dilko Anadolu Lisesi Öğrencilerine YKS Sistemi ve Üniversite Tanıtım Semineri

İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından Bakırköy Dilko Anadolu Lisesi öğrencilerine ‘YKS Sınav Sistemi’ konulu seminer verildi.

Bakırköy Dilko Anadolu Lisesi ev sahipliğinde, İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin katılım gösterdiği okulun rehber öğretmenleri ve öğrencilerinin dinleyici olarak bulunduğu seminer, İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uzmanı Psikolog Berfin ÖZCAN tarafından gerçekleştirildi.

Sınav sistemi hakkında doğru bilinen yanlışların altını çizen Psikolog Berfin Özcan, YKS sürecinde doğru kaynaktan güncel bilgi alabilmenin en güvenilir yolunun ÖSYM tarafından yayınlanan resmi kılavuzlar olduğunu dile getirdi. 2023 yılında üniversite sınavına girecek olan aday öğrencilerin şubat ayında yaşanan deprem felaketi nedeniyle 12.Sınıf konularının 2.Döneme ait kısmından muaf olduklarını da ifade etti ve 2023 YKS sistemi hakkında bilgi verdi. Bakırköy Dilko Anadolu Lisesi’nde organize edilen, rehber öğretmenler ve öğrencilerin dinleyici olarak katıldığı seminer, Akreditasyon Programları, Laboratuvarlar, Çift Ana Dal ve Yan Dal Programları, Come To Gelişim, Benim Bir Fikrim Var! Projesi konu başlıkları ile 90 öğrencinin katılımıyla “Üniversite Tanıtım Semineri” ile son buldu.

Bakırköy Dilko Anadolu Lisesi rehber öğretmenleri ve öğrencilerinin sorularının yanıtlmasıyla sona erdi.