Bayrampaşa Mutlu Sınav Anadolu Lisesi Öğrencileriyle “Dijital Evrende Kariyer Yolculuğum”

Bayrampaşa Mutlu Sınav Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerine İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından “Dijital Evrende Kariyer Yolculuğum” semineri gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Yasin Tarhan tarafından yapılan seminere katılım yoğun oldu. 100 kişinin katılım sağladığı sunumda “Kariyer planlama nasıl olmalı?,  Doğru meslek seçimi için nelere dikkat edilmeli?” gibi rehberlik konuları ile puan türlerine göre mesleklere ayrı ayrı değinildi.

Uçak Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Robotik Kodlama gibi geleceğin mesleklerine değinen Tarhan; Ergoterapi, Diş Hekimliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Hukuk, İç Mimarlık gibi yoğun talep gören bölümleri de aktardı.

Seminer sonunda Erasmus, yabancı dil imkanları gibi çeşitli soruları yanıtlanan öğrencilere İstanbul Gelişim Üniversitesi imkanlarıyla ilgili de bilgi verilerek üniversite olanakları aktarıldı.