Beylikdüzü Şehit Ahmet Yıldız Anadolu Lisesi Öğrencilerine Üniversite Gezisi

Beylikdüzü Şehit Ahmet Yıldız Anadolu Lisesi Öğrencilerine Üniversite Gezisi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Beylikdüzü Şehit Ahmet Yıldız Anadolu Lisesi öğrencileri ile Üniversite Gezisi etkinliği için bir araya geldi. İstanbul Gelişim Üniversitesinde organize edilen, rehber öğretmen ve öğrencilerin dinleyici olarak katıldığı etkinlik, İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uzmanı Gizem Açıkgöz tarafından gerçekleştirilen ‘Üniversite Tanıtım Semineri’ ile başladı. İstanbul Gelişim Üniversitesini ayrıcalıklı kılan ABET, AQAS, AHPGS gibi akreditasyonların eğitim kalitesine sağladığı katkı ve uluslararasılaşma stratejisindeki önemi üzerinde duruldu. Türkiye’nin en çok akreditasyona sahip üniversitesi olduğunu vurgulayan Gizem Açıkgöz, tüm öğrencilerin gelişimine hizmet eden yurtdışı olanakları, burs imkânları, yabancı dil geliştirmeye yönelik sunulan ayrıcalıklar ve ücretsiz çift ana dal yapabilme fırsatı ile İstanbul Gelişim Üniversitesinin öğrencilere eğitim öğretim konusunda öğrencilere nasıl destek sağladığı ve hangi ihtiyaçlarına karşılık verdiği, gelişimlerine nasıl katkıda bulunduğu ile ilgili önemli bilgiler aktardı.Sunumuna ’Psikoloji bölüm tanıtımı’ ile devam eden Açıkgöz, öğrencilerin bilmeleri gereken kritik noktalar üzerinde durdu.
Üniversite gezisi ve bölüm tanıtımları ile devam eden etkinlikte ‘Sosyoloji bölüm tanıtımında’ İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Raheb Mohammedi Ghanbarlou konuşmacı olarak yer aldı. Sosyoloji bölümünün ders içerikleri ve bölümden mezun olduktan sonra çalışma alanları noktasında bilgi verdi. ‘İç mimarlık bölüm tanıtımında’ ise Güzel Sanatlar Fakültesi Dr.Öğr. Üyesi Adem Özer konuşmacı olarak yer aldı. Dr.Öğr. Üyesi Adem Özer, İç mimarlık bölümünün ders içerikleri ve kariyer olanakları noktasında bilgi verdi. Sağlık Bilimleri Fakültesi tanıtımında Arş. Gör. Hatice Zelal Bingöl konuşmacı olarak yer aldı. Fakültedeki bölümler, bölümlerin ders içerikleri, kariyer olanakları, mezuniyet sonrası hangi kurum ve kuruluşlarda iş imkânının olduğu noktasına değindi. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tanıtımında ise Öğr. Gör. Sibel Canitez konuşmacı olarak yer aldı. Öğr. Gör. Sibel Canitez; bölümler, ders içerikleri, uygulama ve pratik alanları, mesleklerin avantajları ve dezavantajları, çalışma imkânları ve staj hakkında bilgiler aktarmıştır. 48 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen etkinlik Gizem Açıkgöz’ün soruları yanıtlaması ile sona erdi.