Bilgisayar Mühendisliğinde Kariyer Yolculuğu

Bilgisayar Mühendisliğinde Kariyer Yolculuğu

İstanbul Gelişim Üniversitesi YKS sürecinde olan öğrencilere meslekleri tanıtmaya devam ediyor.

İstanbul Gelişim Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Hakan Aydın Avcılar Mehmet Baydar Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerine Bilgisayar Mühendisliği bölümünü ve mesleğini anlattı.

Dr. Hakan Aydın, öğrencilerden gelen “Mühendislik bölümüne girmeden önce bir ön bilgi, altyapı olması şart mı?” sorusuna İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği’yle alakalı donanımsal ve yazılımsal verilen tüm eğitimleri örnekleriyle anlattı.

Ayrıca akademik kariyerinin yanı sıra meslekteki diğer tecrübelerini de aktaran Aydın, öğrencilerin özellikle ilgisi olan öğrencilerin bu sektörde ciddi maaşlara çalışılabileceğini belirtti. Bilgisayar Mühendisliğinin yanı sıra Yazılım ve Bilişim Sistemleri Mühendisliğinden de bahseden Aydın,  öğrencilerin çalışma alanlarını beş farklı alan olarak belirleyerek sıraladı. Öğrencilerin mezun olduktan sonra çalışıp uzmanlaşabileceği alanlar ise;
  1. Donanım
  2. Network
  3. Yazılım
  4. Siber Güvenlik
  5. Ürün pazarlaması, satış mühendisliği.
Mehmet Baydar Anadolu Lisesi Uzm. Psk. Dnş. Sertaç Çelikçeken, program sonunda İstanbul Gelişim Üniversitesi idarecilerine ve meslekteki tüm detayları aktaran Dr. Hakan Aydın’a teşekkürlerini iletti.