Bu Hafta Spot Işıkları İGÜ Mezunlarındaydı

Bu Hafta Spot Işıkları İGÜ Mezunlarındaydı

İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından igurehberlik instagram hesabında her hafta farklı konu ve konuklarla ilerleyen "Spot Işıkları" programının bu haftaki konusu "Gelecekteki Mesleğimi Mezunlardan Dinliyorum" oldu.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Pelin Pehlivan’ın moderatörlüğünü yaptığı “Gelecekteki Mesleğimi Mezunlardan Dinliyorum” başlıklı instagram canlı yayınında katılımcıların artışıyla birlikte Spot Işıklarını İGÜ mezunlarına çevirdi. Pehlivan, canlı yayında İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin Odyoloji, Ergoterapi, Çocuk Gelişimi ve Hemşirelik (İngilizce) bölümlerinden mezun öğrencilerine “Üniversiteli Olmak, Mezun olmak, Meslekte olmak” ile ilgili sorular sordu.

Canlı yayında sırasıyla Ebru Kurt (Odyoloji), Rukiye Tomurer (Ergoterapi+Fizyoterapi ve Rehabilitasyon), Kübra Yılmaz (Çocuk Gelişimi) ve Esra Acar (İngilizce Hemşirelik) ile bölümleri üzerine sohbet gerçekleştirdi. Bölümlerini başarı ile tamamlayan İGÜ’nün gurur duyduğu mezun öğrenciler öğrenciyken yaşadıkları tecrübeleri aday öğrencilere aktardı. Üniversitede neden sosyal ve aktif olunması gerektiğini, öğrenci kulüplerine üye olmanın önemini, staj yapmanın faydalarını, çift anadal okumanın zorlukları ve avantajlarını, akreditasyonlu bölümlerden mezun olmanın sunduğu imkanları ve mezun olduktan sonra iş bulma süreçleri ile ilgili bütün detayları aday öğrencilerle paylaştılar.

Soru cevap şeklinde ilerleyen canlı yayında Rehberlik Uzmanı Pelin Pehlivan mezun öğrencilerin özellikle vurguladığı noktaları özetledikten sonra aday öğrencilerin sorularını yanıtladı. Mezunların katılımıyla yüksek enerjili geçen yayının sonunda katılımcılara teşekkür eden Pehlivan yayını sonlandırdı.