Ders Çalışma Sürecinde Motivasyon Çok Önemlidir

Ders Çalışma Sürecinde Motivasyon Çok Önemlidir

Didim Sınav Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerine “Pandemi Sürecinde YKS Başarısına Uzanan Yol” konulu seminer gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Suece Bağırkan Didim Sınav Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerine “Pandemi Sürecinde YKS Başarısına Uzanan Yol” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Seminerine Yükseköğretim Kurumları Sınavındaki ders ağırlıkları ile ilgili önemli bilgiler aktararak başlayan Bağırkan, hedef belirleme ve programlı çalışmanın önemine vurgu yaptı.

Öğrencilere etkili ve verimli ders çalışma hakkında ayrıntılı tavsiyeler veren Bağırkan, motivasyonun ders çalışma sürecindeki önemine değinirken içsel ve dışsal motivasyon üzerinde yapılan çalışmaları öğrencilere aktardı. Ders çalışma ortamının hangi özelliklerde olması gerektiğinden, test çözme tekniklerinin neler olduğu ile ilgili bilgi veren Bağırkan, YKS hazırlık sürecinin bütünsel olarak değerlendirilmesi gereken bir süreç olduğunu da aktardı.

Sınava hazırlık yaparken yaşanan kaygıları nasıl değerlendirilmesi gerektiği ile ilgili öğrencileri bilgilendiren Bağrıkan kaygı yaşayan öğrencilere hem bilişsel hem de fiziksel uygulamalar ile ilgili tavsiyeler vererek kendilerini kaygıdan korumaları gerektiğini belirtti. Bağırkan meslek bilgisi, hedef belirleme ve test çözmede yaşanan zorluklar üzerine gelen soruları ayrıntılı bir şekilde yanıtlayarak seminerini sonlandırdı.