Deneme sınavlarının sonuçlarına göre psikolojik iniş ve çıkışlar olabilir

Deneme sınavlarının sonuçlarına göre psikolojik iniş ve çıkışlar olabilir

Mamak Özel Bilimsel Koleji son sınıf öğrencilerine “YKS Bilgilendirme Semineri” İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Nesli Doğan tarafından gerçekleştirildi.

Nesli Doğan son sınıf öğrencilere, TYT’de en çok yaşanan zamanın yetmemesi sorununu aşabilmeleri için zamanı nasıl yöneteceklerini, AYT handikabı olan bilgiyi nasıl eksiksiz tamamlayabilecekleri üzerine stratejilerden bahsetti. Puan hesaplamalarının yüzdesel oranlarından da bahseden Doğan, TYT için her dersin ne kadar önemli olduğu üzerinde durdu.

Sınav sonuç örnekleri üzerinden ham puan ve sıralamalarını inceleyen Doğan, değişen bölüm barajlarında dikkat çekerek sınav sisteminin sadece bilgi değil stratejik ve psikolojik bir hazırlanma süreci olduğunu, hedef ve düzenli bir çalışma sistemiyle stres ve kaygı seviyesinin düşürülerek sınav sistemiyle baş edilebileceğinden bahsetti. Tercih dönemi yaşanabilecek talihsiz tercihler konusunda da uyarıda bulunan Doğan, doğru bir tercih listesinin, öğrenci sıralamasının %20 yukarısından %20 aşağısına kadar inmesi gerektiği üzerinde de durdu.

Hem psikolojik ve hem de deneme sınavlarının sonuçlarında yaşanabilecek iniş çıkışların olabileceğini; doğru hedef yolunda gidilerek, eksikleri hallederek, düzenli çalışılarak bu senenin nokta atışı doğru ilerleyişinin görüleceğinden bahseden Nesli Doğan öğrencilere başarılar diledi.