Doğru Kariyer Seçimi için Meslekleri Tanımak

Doğru Kariyer Seçimi için Meslekleri Tanımak

Sivas Şarkışla Anadolu Lisesi öğrencilerine meslek seçiminde yol gösterebilmek adına İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından seminer gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi bölümü Araştırma Görevlisi Rümeysa Nur Akbaş Sivas Şarkışla Anadolu Lisesi öğrencilerine  “Geleceğimi Akademisyenlerden Dinliyorum” konulu online seminerini gerçekleştirdi. Akbaş öncelikle Odyoloji ve Dil ve Konuşma Terapisi bölümlerinin içeriklerinden, benzer ve farklı yönlerinden bahsederek öğrencilere bölümlerin amacını anlattı.

Akbaş, Dil ve Konuşma Terapisi bölümünün genelde konuşma ve iletişim bozukluklarıyla, Odyoloji bölümünün ise duyma, işitme ve denge bozuklukları ile ilgilendiğini söyledi. Her iki bölümün çalışma alanları ve iş olanakları hakkında da bilgi veren Akbaş öğrencilerin her iki bölümü de gönül rahatlığı ile tercih edebileceklerini söyledi.

Araştırma Görevlisi Akbaş, bölümleri anlatmanın yanı sıra İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin bu bölümleri okuyan öğrencilere sunduğu olanakları ve imkanlarını da anlattı. Akreditasyonlu bölümlerde okumanın ve mezun olmanın öğrenciye sağladığı avantajlara da değinen Akbaş, öğrencilere gelecekteki meslek hayatlarında başarılar dileyerek semineri sonlandırdı.