Doğru mesleği seçmek için hedef belirlemek önemlidir

Doğru mesleği seçmek için hedef belirlemek önemlidir

Avcılar Haseki Koleji öğrencilerine Kariyer Planlama ve Hedef Belirleme semineri gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Elif Aluç Gülşen tarafından Avcılar Haseki Anadolu Lisesi 9, 10, 11 ve 12’nci sınıf öğrencilerine “Kariyer Planlama ve Hedef Belirleme” semineri gerçekleştirildi.

Doğru meslek seçimi için kariyer planlama aşamalarından bahseden Gülşen öğrencilere bu aşamalardan hedef belirlemenin hayati önem taşıdığından söz etti.  Elif Aluç Gülşen öğrencilere, “İnsan ömrünü düşündüğümüzde, hayatımızın neredeyse üçte ikisini meslek hayatında geçiriyoruz. Bu kadar uzun süre içerisinde olacağımız meslekte mutlu olmak önemlidir. Bu yüzden meslekleri tanımalı kendinize yeteneklerinize uygun mesleği seçebilmelisiniz. Bu seçim sizin hedefiniz olmalıdır. Hedefinize ulaşmak için çaba sarf etmelisiniz. Hedef belirlemek motivasyonunuzu yükseltir ve hedefinize olan mesafeniz konusunda size geri bildirim sağlar” dedi.

Haseki Koleji