Doğru meslek seçimi için: Akran Mentor

Doğru meslek seçimi için: Akran Mentor

İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencileri bölümlerini anlatmak için Özel Avcılar Final Anadolu Lisesi'nde 12. sınıf öğrencileriyle buluştu. İstanbul Gelişim Üniversitesi olarak mesleğe dair öğrenci buluşması etkinliklerinde, Özel Avcılar Final Anadolu Lisesi öğrencilerinin en çok merak ettiği bölümlerden öğrencilerimiz yer aldı.

Ergoterapi Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Rukiye Tomurer, Ergoterapi bölümünün yeni olmasından dolayı bölümün çok fazla öğrenci tarafından bilinmediğine değindi. Bölüm mezunlarının çalışma sahasının ve etki alanının geniş olduğunu belirten Tomurer, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünden aynı zamanda çift anadal yaptığını belirterek mezun olduktan sonra iki bölümden diploma sahibi olduğunda çalışma sahasında çok fazla alternatifinin olduğunu aktardı. Ekonomi ve Finans Bölümü 4. sınıf öğrencisi Serhat Başkurt, bölüm içerisinde gördüğü derslerde kullanacakları programların ve yöntemlerin donanımlı bir şekilde öğretildiği ve şu anda çalıştığı firmaya girerken bunun nasıl yardımcı etkili olduğundan bahsetti.
Öğrencilerin dinlerken en çok eğlendiği anlardan biri de Gastronomi ve Mutfak Sanatları 3. Sınıf öğrencisi Hakkı Gök'ün bölüm içerisinde uygulamalı olarak derste yaptıklarından bahsetmesi oldu. Gök, soru-cevap eşliğinde konuşmayı sürdürürken yaptıkları ödevlerin güzelliğine bağlı olarak hocalarının izin verdiği ölçüde tadabildiklerini belirtmesi keyifli anların yaşanmasını sağladı.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünden mezun ve ayrıca Mimarlık bölümünden ücretsiz çift anadal ile 4. sınıf öğrencisi olan İlayda Özdemir, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü ve Mimarlık bölümünün aralarındaki farktan bahsedip, Mimarlık bölümünün imza yetkisinin olduğunu ve sorumluluklarından bahsetti. Uluslararası Ticaret bölümü 4. Sınıf öğrencisi Cemre Yıldırım, bölümün ders içeriklerinin her sektöre yönelik olarak eğitimleri barındırdığını Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'na bağlı olması staj anlamında da ellerinin güçlü olduğunu belirtti. Üniversitemizin en çok akreditasyona sahip üniversite olduğundan ve bölümünün bu avantajından da yararlandığını belirten Yıldırım, öğrencilerin Eşit Ağırlık alanında bu bölümü düşünenlere önerdiğini söyledi.

Endüstri Mühendisliği bölümden mezun olduktan sonra çalışılacak sektörlerin çeşitliliğin fazla olduğunu belirten Endüstri Mühendisliği 4. Sınıf öğrencisi Hüseyin Demirtürk, İnsan Kaynakları departmanlarından CEO yöneticiliğe kadar birçok pozisyon ve birimde yer alabileceklerini aktardı.

Mekatronik Mühendisliği 4. Sınıf öğrencisi Emirhan Karakurt; robotik programların eğitimleri, yazılıma yönelik çalışmaların ağırlıkta ve donanımlı olduğunu aktardı. Teknofest'e katıldıkları Roket Takımlarının olduğu ve 570 katılımcının arasından ilk 10'a girdiklerini belirtti. Ayrıca üniversitenin kendi vizyonuna yaptığı katkıyı aktaran Karakurt, öğrencileri üniversitemizde görmekten mutluluk duyacağını belirtti.

Havacılık Yönetimi 4. Sınıf öğrencisi Onur Kır,  havacılık sektörünün tüm parçalarının iç içe olduğunu ve vazgeçilmez bir sistem ile devam etmesi gerektiğini aktardı. “Eğer bu bölümü tercih etmek isterseniz kesinlikle sistematik bir şekilde kendinizi geliştirerek bu alanda ilerlemeniz çok daha doğru olacaktır” dedi. Ayrıca kendi bölümünden arkadaşlarıyla yapmış olduğu girişimcilik projesinde Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanlığı'nın ve Rektörlüğünün desteklerinin olduğunu belirtti.
Beslenme ve Diyetetik (İngilizce) 3. Sınıf öğrencisi Nazlı Türkan Has, sağlık bölümü düşünen öğrencilerin tercih ederken öncelikle insan sağlığını, insanların hayatına dokunmayı ön planda tutmaları gerektiğini ve bu düşünceyle hareket etmeleri gerektiğini belirtti. Mesleğin para kazanmaktan ziyade insan hayatına dokunmak olduğunu belirten Has, "Parmak izlerimiz dokunduğumuz hayatlardan kaybolmaz." diyerek öğrencilere düşüncenin önemini aktardı.

Etkinlik sonunda üniversite ile ilgili soruları cevaplayan İstanbul Gelişim Üniversitesi Eğitim Danışmanı ve Tanıtım Uzmanı Emre Kalfa, öğrencilere soruları ve katılımları için teşekkürlerini iletti.

Avcılar Final Anadolu Lisesi