Esenler Uğur Kişisel Gelişim Kursu Öğrencilerine Motivasyon Semineri ve Üniversite Gezisi

İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından Esenler Uğur Kişisel Gelişim Kursu öğrencilerine “Motivasyon” konulu seminer verildi. Öğrencilerin ilgi duymuş oldukları alanlar için bölümler hakkında akademisyenler tarafından bilgi verilerek, laboratuvar gezileri gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde gerçekleştirilen seminere Esenler Uğur Kişisel Gelişim Kursu rehber öğretmenleri ve öğrencileri dinleyici olarak katılım sağladı. İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uzmanı Psikolog Gizem Açıkgöz tarafından motivasyon semineri gerçekleştirildi.

Sınava sayılı günler kaldığını, öğrenciler açısından en önemli ve kazandıran sürecin sonlar olduğunu hatırlatan Psikolog Gizem Açıkgöz, başarının aslında önce beyinde kazanılan bir sınav olduğunu ve bu sınavı nasıl kazanacaklarını motivasyonun önünde ne gibi engeller olduğunu, aile, çevre ve arkadaş gruplarında motivasyonu güçlendirmek için nelere dikkat edilmesi gerektiğini “Motivasyonu azaltan ve arttıran etkenler” üzerinde durarak öğrencilerin sınav motivasyon süreçlerini güçlendirebilmeleri ve sürekli kılabilmeleri adına nasıl bir yol izlemeleri gerektiğine yönelik seminer verildi. Motivasyon seminerinden sonra Esenler Uğur Kişisel Gelişim Kursu öğrencilerine “Üniversite Tanıtım” semineri verildi. İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde organize edilen, rehber öğretmenler ve öğrencilerin dinleyici olarak katıldığı seminerde Akreditasyon Programları, Laboratuvarlar, Çift Ana Dal ve Yan Dal Programları, Come To Gelişim, Benim Bir Fikrim Var! Projesi gibi imkânların anlatılması ile devam etti. Come To Gelişim Uzmanı Seda Dağlı tarafından sunulan Come To Gelişim burs imkânları Esenler Uğur Kurs öğrencilerinin dikkatini çekti.

45 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen seminer, Gelişim Üniversitesi’nde öğrencilerin ilgi duydukları bölümlerin gezileri ile sonlandırıldı. İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde bulunan Hemşirelik ve Çocuk Gelişimi bölümleri ve laboratuvarları, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu laboratuvar gezileri Çocuk Gelişimi Araştırma Görevlisi Hatice Zelal Bingöl tarafından bölüm tanıtımı ile gerçekleştirildi. Esenler Uğur Kişisel Gelişim Kursu rehber öğretmeni ve öğrencilerinin sorularının cevaplanmasıyla etkinlik sona erdi.