Eskişehir Tepebaşı Habip Edip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Eskişehir Tepebaşı Habip Edip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Pelin Pehlivan Eskişehir Tepebaşı Habip Edip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine “Kariyer Yolculuğum” konulu online seminerini gerçekleştirdi. Seminerinde lisans ve önlisans programlarına değinmeden önce meslek seçiminin insanların hayatındaki öneminden bahseden Pehlivan, öğrencilerin kariyer rotalarının temelini seçtikleri üniversite ve bölümlerle attığını vurguladı. Öğrencilerin popüler olandan ziyade ilgi ve yeteneklerine uygun kariyer planı oluşturmasının başarının en büyük anahtarı olduğunu söyleyen Pehlivan aynı zamanda üniversiteye gittikten sonra öğrencilerin sosyal faaliyetlerde de bulunmalarının avantajlarından bahsetti. Özellikle üniversitelerin öğrenci kulüplerine üye olup sosyal sorumluluk projeleri yürütmeleri, üniversitelerin yurt dışı imkanlarından faydalanmaları ile ilgili tavsiyelerde bulundu.
Kariyer yolculuğunun uzun soluklu bir süreç olduğunu söyleyen Pehlivan son yıllarda özellikle öğrencilerin çok talep gösterdikleri lisans ve önlisans programlarına değindi. İlk ve acil yardım, ameliyathane hizmetleri, optisyenlik, diyaliz, aneztezi, tıbbi görüntüleme teknikleri vs. gibi önlisans programlarının içerikleri ve çalışma olanakları hakkında bilgi veren Pehlivan ardından lisans programlarına da değinerek öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Rehberlik Uzmanı İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin çift anadal, yandal, akreditasyon skoru, staj imkanları ve laboratuvarları hakkında bilgilendirme yaptıktan sonra başarı ve teşekkür dilekleriyle seminerini sonlandırdı.