Etkili Öğrenme İçin Yöntem ve Tutumlarımızı Gözden Geçirmeliyiz

Etkili Öğrenme İçin Yöntem ve Tutumlarımızı Gözden Geçirmeliyiz

İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından Özel Gaziosmanpaşa TEM Uğur Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerine seminer verildi.

Özel Gaziosmanpaşa TEM Uğur Anadolu Lisesi öğrencilerine İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Yasin TARHAN tarafından “Pandemi Mücadelesinde YKS Başarısına Uzanan Yol” konulu seminer gerçekleştirildi. Seminerde öğrencilere pandemi döneminde nasıl ders çalışacakları, verimli ders çalışma teknikleri gibi konularda bilgiler aktarıldı.

Son sınıf öğrencilerine yönelik olarak yapılan seminerde “Üniversite ve meslek seçerken nelere dikkat etmeliyiz?”,  “Sınav kaygısını nasıl azaltabiliriz?”  gibi daha birçok konuya değinen Rehberlik Uzmanı Tarhan, öğrencilerin etkili öğrenmedeki yöntem ve tutumlarını değiştirerek çok daha başarılı olabileceklerini belirtti. Ayrıca öğrencilerin mesleklere yönelik olarak sorduğu “Gastronomi hakkında bilgi verebilir misiniz?”, “İlk ve Acil Yardım bölümünü tercih edersem ne gibi zorluklar yaşarım?” gibi sorulara da mezun öğrencilerimizden örnekler vererek cevaplandırdı.
Etkinlik sonunda başka etkinlikler de planlamak istediklerini aktaran Rehber Öğretmen Jalenur Güler, çok memnun kaldıklarını dile getirerek İstanbul Gelişim Üniversitesi’ne teşekkürlerini iletti.