Feynman ve Kümülatif Çalışma Tekniğinin Uygulanması

Feynman ve Kümülatif Çalışma Tekniğinin Uygulanması

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Mesut Demirtaş Diyarbakır Taba Eğitim Kişisel Gelişim Kursu öğrencilerine yönelik “Pandemi Mücadelesinde YKS Başarısına Giden Yol” konulu online seminerini gerçekleştirdi. Rehberlik Uzmanı Demirtaş, seminerinde hedef belirleme ve verimli ders çalışma teknikleri temelinde öğrencilerin sınav sürecinden motivasyonlarını sağlayabilmeleri adına bilgilendirmeler yaptı.

Demirtaş, meslek seçiminin YKS sürecindeki temel motivasyon kaynağı olduğunu, bununla beraber seçilen mesleğin getirdiği içsel motivasyonun hedeflere ulaşmak adına çalışmaları daha verimli kılacağı ve destekleyeceği yönünde bilgi verdi. Ders çalışmaya başlamadan, çalışırken ve sonrası için dikkat edilmesi gereken hususlar üzerinde de durarak, çalışma ortamının, periyodik çalışma düzeninin ve tekrarların önemine değindi.

Öğrenme teknikleri ile ilgili de bilgi paylaşımı yapan Demirtaş, Feynman tekniğinin ve kümülatif çalışma tekniğinin uygulanması ve çalışma gruplarının oluşturulmasının öğrenmede etkili olabileceğini belirtti ve bu teknikleri örnekleyerek öğrencilere aktardı. 2020 YKS ile ilgili sayısal verilerden bahseden Demirtaş, sınavın ciddiye alınması gerektiğini ve öğrencilerin hedeflerine ulaşmaları adına kalan süreyi daha iyi değerlendirip bununla birlikte sınav stratejileri belirlemeleri gerektiğini aktardı. Seminerinin sonunda İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin tanıtımını yaparak öğrencilere başarı dileklerinde bulunan Demirtaş soruları cevaplayarak seminerini sonlandırdı.