Fikriye Nüzhet Bilgincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Kariyer Planlama Semineri Yapıldı

Esenyurt Fikriye Nüzhet Bilgincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliğinde İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik Kariyer Planlama ve Üniversite Tanıtım semineri gerçekleştirildi.

Bireyin geleceğe dair alacağı kararların en önemli dönemlerden bir olan lise dönemi, kişinin hayatını şekillendirecek adımların atıldığı, meslek, üniversite, bölüm seçiminin yapıldığı kritik bir süreç olmaktadır. Bu sürecin en sağlıklı şekilde yönetilmesi adına Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uzmanı / Uzman Psikolojik Danışman Burhan Babat ve Kariyer Geliştirme Merkezi Müdür Yardımcısı Psikolojik Danışman Recep Bozan tarafından öğrencilerin geleceğini sağlıklı planlamasına yardımcı olunacak hem Kariyer Planlama Semineri hem de üniversite hakkında bilgiler verildi. Öğrencilerin üniversiteyi tanıma ve tercih dönemlerinde nelere dikkat edilmesi gerekti üzerine duruldu. Özellikle yapılan çalışmanın uygulamalarla somutta indirgenmesi öğrencilerde oldukça ilgi uyandırdı.

60 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen seminer, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uzmanı / Uzman Psikolojik Danışman Burhan Babat ve Kariyer Geliştirme Merkezi Müdür Yardımcısı Psikolojik Danışman Recep Bozan’ın soruları yanıtlamasının ardından sona erdi.