Fuat Sezgin Anadolu Lisesi Öğrencileri ile Üniversite Gezisi

Fuat Sezgin Anadolu Lisesi Öğrencileri ile Üniversite Gezisi

İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından Fuat Sezgin Anadolu Lisesi öğrencileri ile Üniversite Gezisi etkinliği için bir araya gelindi.

İstanbul Gelişim Üniversitesinde organize edilen, rehber öğretmen ve öğrencilerin dinleyici olarak katıldığı etkinlik, İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uzmanı Burçak Çağlar tarafından gerçekleştirilen ‘Üniversite Tanıtım Semineri’ ile başladı.

İstanbul Gelişim Üniversitesini ayrıcalıklı kılan ABET, AQAS, AHPGS ve PEARSON gibi akreditasyonların eğitim kalitesine sağladığı katkı ve uluslararasılaşma stratejisindeki önemi üzerinde duruldu.

65 bölüm ile Türkiye’nin en çok akreditasyona sahip üniversitesi olduğunu vurgulayan Burçak Çağlar, tüm öğrencilerin gelişimine hizmet eden yurtdışı olanakları, burs imkânları, yabancı dil geliştirmeye yönelik sunulan ayrıcalıklar ve ücretsiz çift ana dal yapabilme fırsatı ile İstanbul Gelişim Üniversitesinin öğrencilere eğitim öğretim konusunda öğrencilere nasıl destek sağladığı ve hangi ihtiyaçlarına karşılık verdiği ,gelişimlerine nasıl katkıda bulunduğu ilgili önemli bilgiler aktardı.

‘Come To Gelişim’ konulu seminer de İstanbul Gelişim Üniversitesi Come to Gelişim Sorumlusu Seda Dağlı konuşmacı olarak yer aldı.  Come to Gelişim Sorumlusu Seda Dağlı, üniversiteye hazırlanan aday öğrencilere, kendi başarı kriterlerini oluşturma fırsatı sunup, geliştirmeye açık oldukları alanları değerlendirmeleri kapsamında sunulan bir burs projesi olduğu hakkında bilgi verdi.

‘Endüstri Mühendisliği Bölüm Tanıtımı’ seminerinde İstanbul Gelişim Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği Doktor Öğretim Üyesi Semanur Sarıçam konuşmacı olarak yer aldı. Doktor Öğretim Üyesi Semanur Sarıçam, Endüstri Mühendisliği bölümü diğer mühendisliklerden ayıran noktaya vurgu yapıp, Endüstri Mühendisliğin iş olanakları, staj imkanları ve ders içerikleri hakkında önemli bilgiler aktardı.

‘Mekatronik Mühendisliği Bölüm Tanıtımında’ İstanbul Gelişim Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Doktor Öğretim Üyesi Safar Pourabbas konuşmacı olarak yer aldı. Doktor Öğretim Üyesi Safar Pourabbas, Mekatronik Mühendisliği’nin ders içerikleri ve bölümden mezun olduktan sonra çalışma alanları noktasında bilgi verdi.

‘Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölüm Tanıtımında’ İstanbul Gelişim Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisi Doktor Öğretim Üyesi Fatma Gülşen Erdinç konuşmacı olarak yer aldı. Doktor Öğretim Üyesi Fatma Gülşen Erdinç Elektrik ve Elektronik Mühendisliğin yurt dışı olanakları ve birçok mühendislik bölümü ile iş birliği halinde çalışma imkanları üzerinde durdu.

‘Hemşirelik Bölüm Tanıtımında ’ İstanbul Gelişim Üniversite Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Araştırma Görevlisi Simge Sude Gerçeker konuşmacı olarak yer aldı. Araştırma Görevlisi Simge Sude Gerçeker, bölümünün ders içeriklerini, uygulama ve pratik alanları, mesleğin avantajları ve dezavantajları hakkında bilgi verdi.

‘Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Tanıtımda’ İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Görevlisi Büşra Sayir konuşmacı olarak yer aldı. Bölümü Öğretim Görevlisi Büşra Sayir, laboratuvar alanları ziyaret edilip, mesleğin zorluklarını, staj imkanlarını, bölümün akademik kadrosu gibi birçok önemli konuya değinmiştir.

50 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen etkinlikte İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uzmanı Burçak Çağlar tarafından öğrencilerin soruları yanıtlanarak etkinlik sona erdi.