Galata Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Sınav Kaygısı ve Motivasyon Semineri

Galata Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Sınav Kaygısı ve Motivasyon Semineri

İstanbul Gelişim Üniversitesi Galata Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine “Sınav Kaygısı ve Motivasyon ” konulu seminer verildi. Galata Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi seminer salonunda organize edilen ve rehber öğretmen , öğrencilerin dinleyici olarak katıldığı etkinlik, İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uzmanı Burçak Çağlar tarafından gerçekleştirilen “Üniversite Tanıtım Semineri” ile başladı. İstanbul Gelişim Üniversitesini ayrıcalıklı kılan ABET, AQAS ve AHPGS gibi akreditasyonların eğitim kalitesine sağladığı katkı ve uluslararasılaşma stratejisindeki önemi üzerinde duruldu.
İstanbul Gelişim Üniversitesinin 65 bölüm ile Türkiye’nin en çok akreditasyona sahip üniversitesi olduğunu vurgulayan Burçak Çağlar, tüm öğrencilerin gelişimine hizmet eden yurtdışı olanakları, burs imkânları, yabancı dil geliştirmeye yönelik sunulan ayrıcalıklar ve ücretsiz çift ana dal yapabilme fırsatı ile ilgili önemli bilgiler aktardı. Stanford Üniversitesinin Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde İstanbul Gelişim Üniversitesinden dört akademisyenin yer aldığı, Research.com verilerine göre dünyanın ve ülkelerin “En iyi bilim insanları listesinde yer aldığı Kartal bölgesi rehber öğretmenleri ile paylaşıldı. Sınav Kaygısı ve Motivasyon konulu seminer için İstanbul Gelişim Üniversitesi Psikoloji Bilim Uzmanı Burçak Çağlar konuşmacı olarak yer aldı.
Burçak Çağlar, aday öğrencilere kaygıyı nasıl yönetmeli buna yönelik ne gibi çalışmalar yapılmalı, Motivasyon kavramının içsel ve dışsal etmenlerinin kaygıyla birleşimi üzerinde durdu. 70 kişinin katılımı ile gerçekleşen etkinlik İstanbul Gelişim Üniversitesi Psikoloji Bilim Uzmanı Burçak Çağlar’ın soruları yanıtlaması ile sona erdi.