Gerçek sınava ne kadar hazırız?

Gerçek sınava ne kadar hazırız?

Beylikdüzü Okyanus Anadolu Lisesi öğrencileri İstanbul Gelişim Üniversitesi Gelişim Tower Yerleşkesi’nde Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na hazırlık olması amacıyla deneme sınavı gerçekleştirdi.

Beylikdüzü Okyanus Anadolu Lisesi’nden gelen 50 öğrenci gerçek sınav saati olan 10.00’da sınava başlayıp 12.15’te sınavlarını sonlandırdı. Gözetmen öğretmenler eşliğinde gerçekleştirilen sınavda öğrenciler ÖSYM’nin sınav yönetmeliğine uygun bir şekilde sınav sorularını cevapladılar. Sınavın farklı bir kurumda gerçekleştirilmesini yararlı bulan öğrenciler sınav sonunda, “Kendimi gerçek sınavda gibi hissettim” şeklinde geri dönüşler alındı. Sınav sonrasında öğrenciler sınav hakkında yorumlar yapıp kendi aralarında sohbet ettiler.

Üniversite hakkında bilgi almak isteyen öğrenciler de Rehberlik Uzmanı Merve Biçici tarafından bilgilendirildi. Öğrenciler sınav stresinin nasıl bir şey olduğunu deneyimleyerek, gerçek sınava daha fazla hazırlık yapma fikriyle, öğretmenleri ile beraber üniversiteden ayrıldı.