Halit Armay Anadolu Lisesi Kariyer Günleri

Halit Armay Anadolu Lisesi Kariyer Günleri

İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından Sivas fuar etkinliğinde 10. 11. ve 12. sınıf öğrencilerine kariyer günleri fuarı düzenlendi.

Halit Armay Anadolu Lisesi aday öğrencilerin ve rehber öğretmenlerin katıldığı etkinlikte Öğrenciler meslek seçiminde nelere dikkat etmeli, kariyer olanakları nedir gibi soruları Halkla İlişkiler Tanıtım Uzmanı (Psikolog) Nizam Aydın ve Halkla İlişkiler Uzmanı (Psikoloji Bilim Uzmanı) Burçak Çağlar cevapladı. İstanbul Gelişim Üniversitesini ayrıcalıklı kılan ABET, AQAS ve AHPGS gibi akreditasyonların eğitim kalitesine sağladığı katkı ve uluslararasılaşma stratejisindeki önemi üzerinde duruldu.

İstanbul Gelişim Üniversitesinin Türkiye’nin en çok akreditasyona sahip üniversitesi olduğunu vurgulanan tüm öğrencilerin gelişimine hizmet eden yurtdışı olanakları, burs imkânları, yabancı dil geliştirmeye yönelik sunulan ayrıcalıklar ve ücretsiz çift ana dal yapabilme fırsatı ile ilgili önemli bilgiler aktarıldı.

Öğrencilerin ağırlıklı olarak sayısal alandan Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi bölümleri ve Diş Hekimliği, eşit ağırlık alanından ise Psikoloji ve Yönetim Bilişim Sistemleri, dil alanından İngiliz Dili ve Edebiyatı, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık, sözel alandan ise Gastronomi bölümleri hakkında detaylı bilgi verildi. 500 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen etkinlik Halkla İlişkiler Tanıtım Uzmanı Burçak Çağlar, Halka İlişkiler Tanıtım Uzmanı Nizam Aydın’ın soruları yanıtlaması ile sona erdi.