Halkalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerine Üniversite Gezisi

Halkalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerine Üniversite Gezisi

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Halkalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12.Sınıf öğrencileri ile Üniversite Gezisi ve Motivasyon etkinliği için bir araya geldi.

İstanbul Gelişim Üniversitesinde organize edilen, rehber öğretmen ve öğrencilerin dinleyici olarak katıldığı etkinlik, İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uzmanı Uzman Psikolog Berna Yıldızhan tarafından gerçekleştirilen ‘Üniversite Tanıtım Semineri’ ile başladı. İstanbul Gelişim Üniversitesini ayrıcalıklı kılan ABET, AQAS, AHPGS gibi akreditasyonların eğitim kalitesine sağladığı katkı ve uluslararasılaşma stratejisindeki önemi üzerinde duruldu.

65 program ve bölümü ile Türkiye’nin en çok akreditasyona sahip üniversitesi olduğunu vurgulayan Berna Yıldızhan, tüm öğrencilerin gelişimine hizmet eden yurtdışı olanakları, burs imkânları, yabancı dil geliştirmeye yönelik sunulan ayrıcalıklar ve ücretsiz çift ana dal yapabilme fırsatı ile İstanbul Gelişim Üniversitesinin öğrencilere eğitim öğretim konusunda öğrencilere nasıl destek sağladığı ve hangi ihtiyaçlarına karşılık verdiği, gelişimlerine nasıl katkıda bulunduğu ilgili önemli bilgiler aktardı. Üniversite gezisi ve bölüm tanıtımları ile devam eden etkinlikte ‘Dış Ticaret bölüm tanıtımında’ İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Enes Sümer konuşmacı olarak yer aldı.

Dr. Öğr. Üyesi Enes Sümer, Dış Ticaret bölümünün ders içerikleri ve bölümden mezun olduktan sonra çalışma alanları noktasında bilgi verdi. Bilgisayar Programcılığı bölüm tanıtımında ise Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Nazmiye İnam konuşmacı olarak yer aldı. Öğr. Gör. Nazmiye İnam, Bilgisayar Programcılığı bölümünün ders içerikleri ve kariyer olanakları noktasında bilgi verdi. Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölüm tanıtımında Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Gözde Sula Averbek konuşmacı olarak yer aldı. Öğr. Gör. Gözde Sula Averbek, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümünün ders içerikleri, kariyer olanakları, mezuniyet sonrası hangi kurum ve kuruluşlarda iş imkânının olduğu noktasına değindi.

‘Bankacılık ve Sigortacılık bölüm tanıtımında ise Meslek Yüksekokulu Dr.Öğr. Üyesi Duygu Çelik konuşmacı olarak yer aldı. Dr.Öğr. Üyesi Duygu Çelik, Bankacılık ve Sigortacılık bölümün ders içeriklerini, uygulama ve pratik alanları, mesleğin avantajları ve dezavantajları, çalışma imkânları ve staj hakkında bilgi verirken aynı zamanda bölümün Erasmus imkânları ve çalışma alanları noktasına dikkat çekti. 60 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen etkinlik Berna Yıldızhan’ın soruları yanıtlaması ile sona erdi.