Hedef Belirleme Motivasyon ve Başarı için Gereklidir

Hedef Belirleme Motivasyon ve Başarı için Gereklidir

Didim Sınav Kurs Merkezi öğrencilerine yönelik İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından seminer gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Suece Bağırkan Didim Sınav Kurs Merkezi öğrencilerine “Pandemi Sürecinde YKS Başarısına Uzanan Yol” konulu seminer gerçekleştirdi. Seminerine Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile ilgili temel bilgileri aktararak başlayan Bağırkan, ardından öğrencilere etkili ve verimli ders çalışma hakkında da ayrıntılı tavsiyeler verdi.

Hedef belirleme ve programlı çalışmanın hem motivasyon hem de başarı için gerekli olduğuna vurgu yapan Bağırkan, bu başlıklar üzerine detaylı tavsiye ve yönlendirmelerde bulundu. İçsel ve dışsal motivasyonların neler olduğunu öğrencilere anlattıktan sonra bu motivasyon türlerini nasıl sağlamaları gerektiği ile ilgili öğrencilere bilgi veren Bağırkan, motivasyonun başarı üzerindeki etkisi ile ilgili araştırmalardan örnekler sundu. Bu süreçte yüksek kaygı yaşayan öğrenciler için hem bilişsel hem de bedensel uygulamalar ile ilgili yönlendirmeler yapan Bağırkan sonrasında öğrencilerin sorularını tek tek cevapladı. Bağırkan, meslek bilgisi, hedef belirleme ve test çözmede yaşanan zorluklar üzerine gelen soruları ayrıntılı bir şekilde yanıtlayarak seminerini sonlandırdı.