Hedef Belirlemek Temel Motivasyon Kaynaklarından Biridir

Hedef Belirlemek Temel Motivasyon Kaynaklarından Biridir

Pandemi süreciyle birlikte eğitim süreçlerinin dönüşmesi İstanbul Gelişim Üniversitesinin tanıtım faaliyetlerinin de dönüşmesine sebep oldu. Her yıl öğrencilerle çeşitli seminerlerde bir araya gelen İstanbul Gelişim Üniversitesinin bu kez Adıyaman Kahta Özel Lider Fen Lisesi öğrencilerinin ekranlarına konuk oldu.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Mesut Demirtaş Adıyaman Kahta Özel Lider Fen Lisesi öğrencilerine “Pandemi Mücadelesinde YKS Başarısına Giden Yol” konulu seminerini gerçekleştirdi.

Seminerinde hedef belirleme, motivasyon, verimli ders çalışma teknikleri, kariyer belirleme gibi konulara da değinen Demirtaş, YKS hazırlık sürecinin başarılı olması için öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Demirtaş, hedef belirlemenin YKS sürecindeki temel motivasyon kaynağı olduğunu bu sebeple öğrencilere hedef belirmenin ders çalışma sürecine etkisinin neler olduğunu anlattı. Rehberlik Uzmanı Demirtaş, ders çalışmaya başlamadan, ders çalışırken ve sonrası için dikkat edilmesi gereken hususlar üzerinde de durarak, çalışma ortamının periyodik çalışma düzeninin ve tekrarların önemine değindi.

Test çözme teknikleri ve öğrenme teknikleri ile ilgili de bilgi paylaşımı yapan Demirtaş, Feynman tekniğinin uygulanması ve çalışma gruplarının oluşturulmasının öğrenmede etkili olabileceğini belirtti ve bu teknikleri örnekleyerek öğrencilere aktardı. Demirtaş, öğrencilerin sorularını cevaplandırdıktan sonra seminerini sonlandırdı.