Hedef belirlemenin motivasyona katkısı nedir?

Hedef belirlemenin motivasyona katkısı nedir?

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Merve Biçici tarafından Eyüp Vatan Anadolu Lisesi’nde yaklaşık 250 öğrencinin katılımıyla “Sınav Kaygısı ve Motivasyon” semineri gerçekleştirildi.

Seminerde kaygının tanımını yapan Biçici, öğrencilerden kaygı hakkında birkaç örnek isteyerek seminerin interaktif olmasını sağladı. Kaygının birey için ne zaman sıkıntı olacağı konusunda bilgiler veren Biçici, kaygının belirtilerini anlattı.

Kaygının yüksek olduğu zamanlarda öğrencilerin rahat bir şekilde uygulayabileceği nefes egzersizi tekniğini anlatıldıktan sonra öğrencilerle bu teknik üzerine uygulama gerçekleştirildi. Sınav sürecinde öğrencinin en yakın dostu olan motivasyon konusunda tanım yapan Biçici, motivasyonun nasıl sağlanacağı konusunda öğrencilere bilgiler verdi. Öğrencilere ‘Hedefleriniz belli mi?’ diye soru yönelten Biçici, bu sayede belirlenen hedefin motivasyon üzerindeki etkisine değinmiş oldu. Sınavdan önce motivasyonun yüksek olması adına neler yapılması gerektiğini aktaran uzmanımız öğrencilerin sorularını yanıtlayarak semineri sonlandırdı.