Hedefe Ulaşmak Zor Değil

Hedefe Ulaşmak Zor Değil

İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından Özel Batı Ataşehir Uğurlu Fen Bilimleri Kişisel Gelişim Kursu öğrencilerine verimli ders çalışmanın detaylarını anlatıldı.

Özel Batı Ataşehir Uğurlu Fen Bilimleri Kişisel Gelişim Kursu öğrencilerine İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Hasan Basri Karaköse tarafından “Pandemi Mücadelesinde YKS Başarısına Uzanan Yol” konulu seminer gerçekleştirildi.

Son sınıf öğrencilerine yönelik olarak yapılan seminerde “Verimli ders çalışma yöntemleri nelerdir?, Sınav kaygısını nasıl azaltabiliriz?, Etkili öğrenme yöntemleri nelerdir?” gibi daha birçok konuya değinen rehberlik uzmanı öğrencilerin etkili öğrenmedeki yöntem ve tutumlarını değiştirerek çok daha başarılı olabileceklerini belirtti. “Yapmanız gereken en önemli şeylerden biri amaç belirlemektir. Amacınızı oluşturduktan sonra gideceğiniz yol ve bu doğrultuda seçeceğiniz yöntemleri belirlemek daha kolaydır” diyen Karaköse pandemi sürecinde öğrencilerin sınav kaygılarını arttırmamaları gerektiğini belirtti.

Yaşanılan bu zorlu süreçte dahi etkili çalışıldığında hedefe ulaşmanın aslında zor olmadığını geçmiş yıllarda farklı bölümlere giren öğrenci netlerinin yer aldığı veriler ile destekleyen Karaköse, öğrencilerin sorularını yanıtlayarak semineri sonlandırıldı.