Hemşirelik Mesleğini Gerçekten İsteyenler Seçmeli

Hemşirelik Mesleğini Gerçekten İsteyenler Seçmeli

İstanbul Gelişim Üniversitesi hedef belirleme sürecinde olan Manisa Özel Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine Hemşirelik bölümünü tanıttı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Funda Karaman, Manisa Özel Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine Hemşirelik bölümünün tanıtımı ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi.

Dr. Öğretim Üyesi Funda Karaman, Hemşirelik mesleğinin önemini vurgularken mesleğinin dünü, bugünü ve yarını hakkında detaylı bilgilendirmede bulundu. Hemşirelik mesleğinin yeterlilikleri ve ders programı hakkında da detaylı bilgi veren Karaman, mesleğin aynı zamanda çalışma koşullarından ve istihdam oranlarından da bahsetti. Pandemi döneminde hemşirelik mesleğinin öneminin bir kez daha anlaşıldığı vurgulayan Karaman, bölümün popüler olduğu için değil gerçekten istenildiği için tercih edilmesi gerektiğini belirtti. İstanbul Gelişim Üniversitesinin hemşirelik bölümü öğrencilerine sunduğu laboratuvar, staj, ücretsiz çift anadal ve yabancı dil imkanları ile ilgili bilgi verildi. Karaman, İstanbul Gelişim Üniversitesine yerleşen öğrencilerin akademik kazanımlarının yanı sıra hemşirelik kulübü ile sosyal açıdan da kazanımlar elde edeceklerini vurguladı. Karaman, öğrencilerin sorularını cevapladıktan sonra onlara başarılar dileyerek seminerini sonlandırdı.