I. Türk Dili Kurultayı’nın Açılış Günü Olan 26 Eylül’ü, “Türk Dil Bayramı Günü" Olarak Kabul Ettik

Dr. Öğr. Üyesi Pelin Ekşi, Beylikdüzü Key Koleji 12. sınıf öğrencilerine ''Dil Bilimi'' ile ilgili seminer verdi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi akademisyenlerinden Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Pelin Ekşi tarafından Beylikdüzü Key Koleji 12. sınıf öğrencilerine Türk Dil Bayramı sebebiyle “Dil Bilimi” konulu seminer verildi.

“Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün katılımıyla 1932 yılında düzenlenen I. Türk Dili Kurultayı’nın açılış günü olan 26 Eylül’ü, “Türk Dil Bayramı” günü olarak kabul ettik.” diyerek sözlerine başlayan Sayın Ekşi:  “Binlerce yıllık tarihi ile Türk dili, millî kültürümüzün ortak ifade aracıdır. Karamanoğlu Mehmet Bey’in 13 Mayıs 1277 tarihindeki ‘Bugünden sonra divanda, dergâhta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır.’ fermanı, Türkçenin devlet dili olması, gelişmesi ve gelecek nesillere nakledilebilmesinde önemli bir yer teşkil etmektedir.’’ diyerek sözlerine devam etti.

Son olarak “Bu vesileyle, güzel Türkçemizi doğru ve bilinçli kullanan bütün öğrencilere teşekkür ediyor, Türk Dil Bayramı’nı kutluyorum.’’ diyerek sözlerini tamamladı.