İGÜ, Bahçelievler ERA Koleji Kocasinan Anadolu Lisesi Öğrencileri ile Bir Araya Geldi

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde (İGÜ) Bahçelievler ERA Koleji Kocasinan Anadolu Lisesi 12.Sınıf öğrencileriyle birlikte Üniversite Gezisi ve Motivasyon semineri için bir araya gelindi.

İGÜ’de organize edilen rehber öğretmen ve öğrencilerin dinleyici olarak katıldığı etkinlik, ‘Üniversite Tanıtım Semineri’ ile başladı. İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uzmanı (Uzman Psikolog) Berna Yıldızhan tarafından verilen seminerde üniversitenin başarılarına değinilerek İGÜ’lü olmanın avantajları anlatıldı. İGÜ’yü ayrıcalıklı kılan ABET, AQAS, AHPGS gibi akreditasyonların eğitim kalitesine sağladığı katkı ve uluslararasılaşma stratejisindeki önemi üzerinde duruldu. Motivasyon semineri ile konuşmasına devam eden Berna Yıldızhan aday öğrencilere özellikle sınav süreçlerinde motivasyonlarını nasıl artırabilecekleri yönünde bilgi verdi. Öğrencilerin ilgi alanlarına göre planlanan etkinlik kapsamında Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Doktor Öğretim Üyesi Aylin Ece Karabekir’in öncülüğünde İnşaat Mühendisliği bölümü tanıtıldı.
Doktor Öğretim Üyesi Aylin Ece Karabekir, İnşaat Mühendisliği’nin ders içerikleri ve bölümden mezun olduktan sonra çalışma alanlarını öğrencilere aktardı. Endüstri Mühendisliği Bölüm Tanıtımında ise Doktor Öğretim Üyesi Semanur Sarıçam Endüstri Mühendisliğini diğer mühendislik bölümlerinden farklılaşan noktaların neler olduğu, staj imkânları ve iş olanakları gibi birçok önemli konuya değindi. Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölüm Tanıtımında Doktor Öğretim Üyesi Ercan Aykut, yurt dışı olanakları ve birçok mühendislik bölümü ile iş birliği hâlinde çalışma imkânlarının üzerinde durarak öğrencilerin merak ettiği soruları cevapladı.
Sağlık Bilimleri Fakültesi bölüm tanıtımıyla devam eden gezide; Çocuk Gelişimi Bölüm Tanıtımını Araştırma Görevlisi Hatice Zelal Bingöl gerçekleştirdi. Çocuk Gelişimi bölümü ders içerikleri, uygulama ve pratik alanları, çalışma imkânları ve staj hakkında bilgi verirken aynı zamanda Fizyoterapi, Ergoterapi, Odyoloji bölümleri hakkında da gelen soruları yanıtladı.