İGÜ ve Silivri RAM iş birliği ile "Sanat Terapisi" semineri gerçekleştirildi

İGÜ ve Silivri RAM iş birliği ile "Sanat Terapisi" semineri gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Silivri Rehberlik ve Araştırma Merkezi işbirliği ile Silivri ilçesinde görev yapan rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlara yönelik ‘Sanat Terapisi’ semineri gerçekleştirildi. İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arda Öztürkcan’ın açılış konuşması ile başlayan etkinlikte Dr. Öğr. Üyesi Volkan Demir tarafından iki oturumda gerçekleştirilen ‘Sanat Terapisi’ semineri verildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri ile iş birliği hâlinde yürüttüğü seminer programlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Dr. Öğr. Üyesi Volkan Demir uygulamalı anlatıma geçmeden önce katılımcılara sanat terapisi çalışmalarının hangi durumlarda nasıl bir amaçla uygulanabileceğine dair genel bilgilendirme yaptı. ‘’Bazen bireyin/danışanın yaşadığı sorunları anlatması zor olabilir. Örneğin travmalarda, derin duygusal problemlerde kişi anlatmak istediklerini bilinç düzeyine getirmekte zorluk çeker. Bu gibi durumlarda kişiye etkili bir psikolojik danışmanlık hizmeti vermek için sanat terapisinden yararlanmak fayda sağlayabilir.
Çünkü bu yöntem, bilinçaltındakilerin daha kolay ortaya çıkmasını ve dolayısıyla kişinin duygularını daha kolay dışa vurmasına olanak sağlar’’ diyen Dr. Öğr. Üyesi Volkan Demir ‘’özellikle derin duygusal travmalarını dışa vurmakta zorlanan ve savunma mekanizmalarını yoğun olarak kullanan bireylerin kendini anlamasını, duygularını fark edip anlamlandırmasını sağlamada işe yarar’’ diye ekledi. İki oturum şeklinde gerçekleştirilen seminerin uygulama kısmında Dr. Öğr. Üyesi Volkan Demir katılımcılardan A4 kağıdına bir çiçek çizmelerini istedi. Verilen sürenin ardından çizilen çiçeklere yönelik nasıl yorumlama yapılabileceğine dair temel bilgiler verdi. Program, ‘Sanat Terapisi’ hakkında yapılan soru cevap oturumu sonrası toplu fotoğraf çekim ile sona erdi.