İGÜ'den "Meslek Tanıtımı" semineri

İGÜ'den "Meslek Tanıtımı" semineri

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Merve Biçici tarafından Tekirdağ Aka koleji öğrencilerine yönelik “Meslek Tanıtımı” semineri gerçekleştirildi.

Biçici seminerin daha verimli geçmesi adına öncelikle hedef belirlemeye ve meslek seçimine yönelik motivasyon konuşması yaptı. “Meslek seçiminde nelere dikkat etmeliyiz, mezun olduktan sonra ne gibi durumlarla karşılaşabiliriz, mesleğin hem olumlu hem olumsuz yanlarını mı ele almalıyız, tek bir mesleğe mi yönelmeliyiz, meslek seçiminde çevrenin etkisini göz ardı etmeli miyiz?” gibi soruları öğrencilere yönelterek öğrencilerin fikirlerini alan Biçici, öğrencilerin de seminere aktif katılımını sağladı.

Özellikle ülkemizde çok talep gören mesleklerin istatistikleri alınarak hazırlanan sunumda bu mesleklerin tanıtımı yapıldı. Daha önce ismini dahi duymadıkları meslekleri gördükçe ilgileri ve merakları daha fazla artan öğrenciler, “Hocam aslında bu meslek tam benim kişiliğime uygun fakat böyle bir mesleğin olduğunu bile bilmiyordum” dedi. Seminer sonunda öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Merve Biçici, öğrencilere iyi dileklerde bulunarak seminerini sonlandırdı.