İşletme Bölümünde Kariyer Yolculuğum

İşletme Bölümünde Kariyer Yolculuğum

İstanbul Gelişim Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Aslı Diyadin LENGER İzmir Buca Çağdaş Eğitim Kurumları öğrencilerine “İşletme Bölümünde Kariyer Yolculuğum” konulu online seminerini gerçekleştirdi. Yoğunlukla 12. Sınıf öğrencilerinin katıldığı seminerde Dr. Öğretim Üyesi Aslı Diyadin LENGER İşletme bölümünün amacı, kariyer olanakları, gerekli nitelikler hakkında öğrencilere bilgiler sundu.

İşletme bölümünün Türkiye’de birçok üniversitede kontenjanının olmasının dezavantaj gibi göründüğünü fakat hala sektörde kalifiyeli personellere ihtiyaç olduğunu söyleyen Lenger, işletme bölümünün düşünen öğrencilerin özellikle kişisel gelişimlerine çok önem vermesi gerektiğini belirtti. Disiplinler arası bir meslek olmasının avantajından bahseden Lenger, bölümden mezun olan öğrencilerin her türlü sektörde çalışma olanağının olduğunu aktardı. İşletme bölümü okumayı düşünen öğrencilere tavsiyelerde bulunan Lenger, öğrencilerin mutlaka İngilizce’yi öğrenmelerinin ve üniversitede sosyal yönden aktif olmalarının kariyer basamaklarında işlerini kolaylaştıracağını anlattı.

İstanbul Gelişim Üniversitesinin İşletme Bölümünde okutulan dersler ile ilgili bilgiler sunan Lenger aynı zamanda İGÜ’nün öğrencilere sunduğu ücretsiz çift andal, yandal, erasmus imkanlarından, bölümün akreditasyonlu olmasının öğrencilere sunduğu avantajlardan da bahsetti. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Lenger, öğrencilerin hedeflerine ulaşmaları adına gerekli adımların atılması ve amaçlarına yönelik olumlu tutum oluşturması gerekliliğini vurguladı. Öğrencilere başarı ve teşekkür dileklerini ileten Lenger seminerini sonlandırdı.