İstanbul Gelişim Üniversitesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile seminer ve eğitim programlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Taktak ‘ın uygulamalı anlatıma geçmeden önce katılımcılara yapay zeka çalışmalarının hangi durumlarda nasıl bir amaçla uygulanabileceğine dair genel bilgilendirme yaptı.
Katılımcıların yapay zeka ve kullanım alanlarının nerede ve nasıl kullanabilecekleri konusunda detaylı bilgi edinmeleri ve eğitimde dijital dönüşümü nasıl uygulayabileceklerine dair örnekler görmeleri sağlandı. Etkinlik, öğretmenlerin sorularının cevaplandığı interaktif bir oturumla devam ederken, yapay zeka araçlarının eğitimdeki rolüne dair farkındalık artırıldı. Seminerin son bölümünde gerçekleştirilen uygulamalı atölye çalışmalarıyla pekiştirildi. Öğretmenler, yapay zeka tabanlı eğitim araçlarını sınıf içi dinamiklere nasıl adapte edebileceklerini öğrenmede kendilerini geliştirme fırsatı bulmuşlardır.
240 katılımcı rehber öğretmen ve öğretmen ile gerçekleşen etkinlik İstanbul Gelişim Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Taktak’ın merak edilen soruları yanıtlaması ile sona erdi.