İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Beylikdüzü Rehberlik ve Araştırma Merkezi İş Birliği İle Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Semineri

İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Beylikdüzü Rehberlik ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle düzenlenen eğiticinin eğitimi seminerleri kapsamında, Doç. Dr. Durmuş Ümmet tarafından Beylikdüzü ilçesinde görev yapmakta olan rehber öğretmenlere yönelik “Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi” konulu seminer gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Durmuş Ümmet, kısa süreli çözüm odaklı terapinin sorundan ziyade çözüme odaklanılan sistematik bir teknik olduğunu ve bu yaklaşımda danışanın güçlü yönleri üzerine durulduğunu dile getirerek: ‘Bu teknikte çözüm, danışanın kendisini kaynak alır, bu durum danışanın öz güveni üstünde de olumlu bir etki yaratır. Danışanın şimdiye kadar hiç denemediği ve yapamadığı ile değil, geçmişteki başarıları ile ilgilenir. Danışan sorunların daha baş edilebilir olduğu dönemleri hatırlamak konusunda cesaretlendirilir. Varolan sorunu ortadan kaldırmayı amaçlamak yerine olumlu olanları görmeyi ve çoğaltmayı hedefler.’dedi.

‘Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi’nin temel felsefesi “Bozulmadıysa tamir etme” anlayışıdır. Danışanlar için sorun teşkil etmeyen durumlar gözlense dahi terapide gündeme getirilmez, böylece süreci yöneten asıl kişi danışan olur.’  diyerek semineri sonlandıran Doç. Dr. Durmuş Ümmet, İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Beylikdüzü RAM iş birliği ile düzenlenecek olan bir başka seminerde yeniden görüşmeyi dilediğini söyleyerek sahneden ayrıldı.