İstanbul Gelişim Üniversitesi velileri ve öğrencileri bilgilendirdi

İstanbul Gelişim Üniversitesi velileri ve öğrencileri bilgilendirdi

Beyoğlu Uğurlu Fen Bilimleri Kişisel Gelişim Kursu öğrenci ve velilerine Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) semineri gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Pelin KARAHANCI tarafından Beyoğlu Uğurlu Fen Bilimleri Kişisel Gelişim Kursu'nda 12. sınıf ve mezun öğrenciler ile öğrencilerin velilerine yönelik "Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)" semineri gerçekleştirildi.

YKS'de başarılı olmak için ilk şartlardan birinin sınav sistemini bilmek gerektiğini belirten Karahancı sınav sisteminin bütün detaylarını öğrencilere ve velilere aktardı. Özel yetenek sınavları ile ilgili son dönemlerde kafaları karışık olan öğrencilere güncel kararlar ve sıralamalar ile ilgili bilgi verdi. Sınav sürecinde öğrencilerin geçirmiş olduğu aşamalar ile ilgili velilere bilgi veren Karahancı, özellikle velilerin çocuklarını kıyaslama yöntemi ile motive etmeye çalışmalarından vazgeçmesi gerektiğini belirtti. Karahancı öğrenci ve velilerine YKS'de başarılar dileyerek seminerini sonlandırdı.

Uğurlu Fen Bilimleri Kişisel Gelişim Kursu