İzmir Çözüm Özel Öğretim Kursu Öğrencilerine Seminer Gerçekleştirildi

İzmir Çözüm Özel Öğretim Kursu Öğrencilerine Seminer Gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Pelin Pehlivan tarafından İzmir Çözüm Özel Öğretim Kursu mezun öğrencilerine “Motivasyon ve Odaklanma” konulu online seminer gerçekleştirdi.

Tüm dünyayı saran pandemi nedeniyle öğrenciler yüz yüze eğitim alamayıp sürekli evden çalışarak sınav hazırlığını tamamlamaya çalışırken aynı zamanda kendilerini meşgul eden belirsizliklerle de mücadele etmek zorunda kalıyor. Test çözerken, online derslerde öğretmenlerini dinlerken odaklanma sorunu yaşayan öğrencilere Pelin Pehlivan tavsiyelerde bulundu.

Tavsiyelerden bazıları;

*Her gün için minik motivasyon ödülleri kullanın.
*Mutlaka kendi hazırladığınız ya da rehber öğretmenleriniz ile planladığınız ders çalışma programınız olsun.
*Eksik konularınızı bilin ve bunlar üzerine yoğunlaşın.
*Ders çalışma programlarınızda molalar belirleyin ve dikkatiniz dağıldığında bedensel aktiviteler gerçekleştirin.
*Çalışma alanlarınızı dikkatinizi dağıtmayacak materyallerden oluşturun.

Rehberlik Uzmanı Pelin Pehlivan, tavsiyelerden sonra öğrencilerin sorularını yanıtlayarak semineri sonlandırdı.