'Kaç net yaparsam ne kadar puan alırım?'

'Kaç net yaparsam ne kadar puan alırım?'

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Rehberlik Uzmanı H. Basri Karaköse tarafından Nişantaşı Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerin Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgili bilgilendirme semineri verildi.

Öğrencilerden en çok gelen sorular arasında “kaç net yaparsam ne kadar puan alırım?” sorusunun olduğunu belirten Karaköse öğrencilere öncelikle sınav sisteminin detaylarından bahsetti. Bu sistem içerisinde her yıl sınava giren öğrenci sayısının değiştiğini ve sorulara verilen doğru cevapların farklılık gösterdiğine değinen Karaköse öncelikli amacın kaç net yaparsam kaç puan alırım değil, en çok neti nasıl yapabilirim sorusunun olması gerektiğini vurguladı. Üniversitelerin bölümlerini tercih ederken nelere dikkat etmeleri gerektiği hakkında da bilgiler veren H. Basri Karaköse öğrencilerin sorularını yanıtlayarak seminerini sonlandırdı.