Kariyer Hedefi Belirleme ve Meslek Seçiminin Önemi

Kariyer Hedefi Belirleme ve Meslek Seçiminin Önemi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Eskişehir Özel Yesevi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin ekranlarına konuk oldu.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Yasir Duman Eskişehir Özel Yesevi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine “Kariyer Hedefi Belirleme ve Meslek Seçiminin Önemi” konulu seminerini gerçekleştirdi.

Rehberlik Uzmanı Yasir Duman seminerine meslek ve kariyer kelimelerinin tanımlarını anlatarak başladı. Meslek seçiminin öneminden bahseden Duman, mesleklere sadece maddi getiri özelinde bakmanın sakıncalarını anlatırken, değişen ve dönüşen dünyayı yakalamak adına meslekleri icra ederken geliştirilmesi gereken yeteneklerin neler olduğu konusunda da öğrencilere bilgi verdi.  Dünya Ekonomik Formunun 2020 Meslekler Raporunda yer alan “2025 Yılı İş Hayatında En Etkin 10 Yetenek” başlığından da alıntılar yapan Duman, iletişim yeteneklerinin ve değişime hızla ayak uydurmanın öneminden bahsetti. Sınav hazırlık sürecinde bulunan öğrencilerin hedeflerine ulaşmaları için onları hedefe götürecek asıl gücün, icra etmek istedikleri mesleğin içsel motivasyonu olduğunu söyleyen Duman gerçekten istemenin başarılı olmak için ön koşul olduğunu da belirtti.

Öğrencilerin üniversite tercihlerinde dikkat etmeleri gereken başlıklar hakkında da bilgilendirilme yapan Duman, öğrencilerin üniversite sınavına kadar yapacakları planlı ve programlı çalışmalarla hedeflerine ulaşacakları vurguladı. Duman seminerini öğrencilere başarılar dileyerek sonlandırdı.