Kartal RAM ve İstanbul Gelişim Üniversitesi İş Birliği ile Gerçekleştirilen Çocuğun Cinsel İstismarı ve Psiko-Sosyal Yaklaşımlar Eğitimi

İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından Kartal bölgesi psikolojik danışmanlarına “Çocuğun Cinsel İstismarı ve Psiko-Sosyal Yaklaşımlar ” konulu eğitim verildi.

Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi seminer salonunda organize edilen ve psikolojik danışmanların dinleyici olarak katıldığı etkinlik, İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdür Yardımcısı Elif Ünal tarafından gerçekleştirilen “Üniversite Tanıtım Semineri” ile başladı. İstanbul Gelişim Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Bülent Tansel tarafından Kartal RAM psikolojik danışmanlarına yönelik verilen eğitimde, çocuğun cinsel istismarı konusunda doğru ve yeterli bilgi düzeyine sahip olmak, cinsel istismara uğramış çocuklara yönelik psiko-sosyal yaklaşım ilke ve teknikleri konularında uzmanlaşmak, okul temelli cinsel istismar vakalarının yönetimi ve yasal bildirim süreçlerini yönetebilmeleri üzerinde duruldu.
Buna ek olarak; İstismar şüphesi bulunan durumlarda çocuklarla ilk görüşmenin nasıl yapılacağı ve görüşme formunun hazırlanması konularında psikolojik danışmanların yeterli bilgi düzeyine sahip olabilmeleri noktasında bilgilendirme yapıldı.
220 psikolojik danışmanın katılımı ile gerçekleşen etkinlik İstanbul Gelişim Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Bülent Tansel’in psikolojik danışmanlardan gelen soruları yanıtlaması ile sona erdi.