Kaygıyı azaltmak için “Nefes Egzersizi”

Kaygıyı azaltmak için “Nefes Egzersizi”

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Yasin Tarhan tarafından Sultangazi Şehit Erhan Dündar Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik “Sınav Kaygısı ve Motivasyon” semineri gerçekleştirildi.

Seminerde öğrencilere sınav sürecinde nelerle karşılaşabilecekleri yönünde bilgiler veren Tarhan, sınav sürecinde öğrencilerin motivasyonlarının yüksek olmasının verimli ders çalışmalarına büyük katkısı olacağından bahsetti. Öğrencilere motivasyonlarını arttırabilecek yöntem ve teknikler aktarıldı. Daha sonra motivasyonu düşüren en önemli etkenlerden olan kaygının tanımı yapılarak örnekler verildi. Kaygı düzeyinin olumlu ve olumsuz etkisinden bahseden Tarhan, öğrencilerin seminer ile ilgili sorularını yanıtladı. Öğrencilerin kaygı düzeylerinin yükseldiği durumda uygulayabilecekleri “Nefes Egzersizi” tekniği ile ilgili uygulama yapıldı. Öğrenciler Tarhan’ın uyguladığı bu tekniği çok beğendiklerini ve uygulayacaklarını dile getirdiler.