Kaygıyı kontrol altına almak motivasyonu yükseltir!

Kaygıyı kontrol altına almak motivasyonu yükseltir!

Özel Halkalı Final Özel Öğretim Kursu’nda öğrenim gören son sınıf ve mezun grubu öğrencilere yönelik “Sınav Kaygısı ve Motivasyon” semineri gerçekleştirildi.

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı öncesinde artan sınav kaygısı nasıl kontrol altına alınır ve motivasyon nasıl artırılabilir?

İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Biriminde görev yapan Eğitim Danışmanı Yasin Tarhan tarafından gerçekleştirilen seminerde yaklaşık 150 katılımcı vardı. Sınav kaygısı ile başa çıkma yolları ve motivasyon için gerekli uygulamalar üzerine bilgilerin aktarıldığı seminerde öğrencilerin genellikle yönelttiği sorular kaygının nasıl kontrol altına alınabileceği ile ilgiliydi. Tarhan; kaygının en temel sebebinin eksik öğrenme olduğunu aktarırken, kötü çalışma alışkanlıklarından uzaklaşarak düzenli ve eksiksiz öğrenme ile kaygının kontrol altına alınarak motivasyonun artacağını söyledi.