Kendinizden Emin Olursanız Kaygınızı Kontrol Edebilirsiniz

Kendinizden Emin Olursanız Kaygınızı Kontrol Edebilirsiniz

İstanbul Gelişim Üniversitesi uzmanlarından lise öğrencilerinin sınav kaygısını aşmalarına yönelik seminer gerçekleştirildi.

Pandemi sürecinde lise öğrencilerinin sınava yönelik kaygılarının artmasından dolayı İstanbul Gelişim Üniversitesi rehberlik uzmanı H. Basri Karaköse ile öğrenciler “Pandemi Sürecinde Olumlu Güdülenmek” semineri için online platformda buluştu.

Katılımını Şehit Batuhan Ergin Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerinin sağladığı semineri, Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı Hasan Basri Karaköse verdi. Sınava ilişkin kaygının normal olduğu ancak belirli düzeyde tutulabilmesi için bazı taktiklerin olduğuna değinen Karaköse, şu an içinde bulunmuş olduğumuz olağanüstü durumun hedeflere yönelik adımları geriletmemesi gerektiğini vurguladı.

“Sınav stresiyle başa çıkmanın en önemli maddelerinden biri yeterli çalışmaktır. Kendinizden emin olduğunuz sürece, korku ve kaygılarınızı kontrol altına almanız daha kolay ve hızlı olacaktır” diyen Karaköse, öğrencilerin motivasyonlarını arttırmak için bir takım önerilerde bulundu. Hedeflere ulaşmanın zorlu olduğunu ancak imkansız olmadığını belirterek seminerini sonlandırdı.