Koç: Bu süreçte deneme sınavı çözmeye devam edilmeli

Koç: Bu süreçte deneme sınavı çözmeye devam edilmeli

Arnavutköy Şehit Demet Sezen Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne İstanbul Gelişim Üniversitesi eğitim danışmanlarından Neslihan Koç tarafından “Yükseköğretim Kurumları Sınavı ve Verimli Ders Çalışma” konulu seminer verildi.

TYT ve AYT’den oluşan iki aşamalı sınav sistemiyle ilgili sınavda çıkacak konular ve soru sayılarının yanında puan hesaplama yöntemlerine de değinilen seminerde öğrencilerin sınav esnasında ve sınava hazırlık sürecinde bilmeleri gereken tüm bilgiler aktarıldı. “Sınava çok az bir vaktiniz kaldığı için şu anda yapmanız gereken en önemli şey, sürekli deneme çözmeniz ve bırakmış olduğunuz boş sorular ve yapmış olduğunuz yanlışlara odaklanmanız. Bu sayede eksikliklerinizi gidererek kendinizi ileri noktaya taşıyabilirsiniz” ifadelerini kullanan Koç, aynı anda zaman yönetiminin çok önemli olduğuna ve denemelerini süre tutarak çözmeleri gerektiğine de değindi.

Seminer sonrası öğrencilerin sormuş olduğu sorulara verilen cevapların ardından iletişim kanalları paylaşılarak sunum sonlandırıldı.