Lise öğrencilerine Gastronomi Bölümü ile ilgili bilgi verildi

Lise öğrencilerine Gastronomi Bölümü ile ilgili bilgi verildi

Bakırköy Final Özel Öğretim Kursu öğrencilerine İstanbul Gelişim Üniversitesi Araştırma Görevlisi Gizem Hülağa tarafından ‘Gastronomi nedir?’ konulu seminer gerçekleştirildi.

Hülağa Final Özel Öğretim Kursu öğrencilerine Gastronomi bölümünün avantajları, çalışma alanları, staj olanakları, üniversite içerisinde yapılan uygulamalar, öğrencilerle dışarıda yapılan etkinlikler ve okul olarak yapmış oldukları etkinliklerden bahsetti. Öğrencilere dünya mutfaklarından örnek resimler sunup öğrencileri bu şekilde yetiştirmeye çalıştıklarını belirtti.

Ayrıca Hülağa bölümlerle alakalı yurtdışı olanaklarına değinip kendi yurt dışı deneyimlerini paylaştı. Öğrencilerin üniversitenin imkanlarını değerlendirmesi adına sunmuş oldukları çift anadal ve yandal programlarının şartlarını araştırması gerektiğine dikkat çeken Hülağa, bunların mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Seminerin öğrencilerin meslekleri tanıması adına önemli olduğunu belirten Hülağa, okul yönetimi ve rehber öğretmenlere duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.